Valalarm, Man-down, dodemansknop, overvalalarm, allemaal termen die we tegenkomen bij de beveiliging van de alleen te werk gestelden (lone workers).

Helaas is de veiligheid van de alleenwerker nog steeds een sterk onderschat probleem. Het woord 'alleen' is voor vele interpretaties vatbaar.

Men denkt dat van alleenwerk geen sprake is als er meerdere personen op een plant aanwezig zijn of als men binnen hoor of zicht afstand van iemand anders is. Helaas slaat men hiermee de plank volledig mis.

SAFETEL vindt dat individueel werken een betere term is. Het gaat er namelijk niet om hoe vaak je gezien of gehoord wordt... Het gaat erom hoe snel je gemist wordt en of men dan ook actie onderneemt.

Het beste voorbeeld is een heftruck chauffeur. Deze wordt zeer regelmatig door iemand gezien. Helaas valt het niet op als deze even niet meer gezien wordt. Men denkt dat hij/zij elders werkzaam is!

Hetzelfde geldt voor de meeste medewerkers. Men ziet ze regelmatig, maar als iemand 5 minuten niet gezien wordt, zal er niet gelijk gezocht worden. In de meeste gevallen hoeft dit ook niet, maar hoe worden collega's dan geïnformeerd als er wel wat aan de hand is?

Hiervoor zijn diverse technische oplossingen. Natuurlijk kan gebeld worden of kan er op een alarm knop gedrukt worden. Het wordt spannender als men niet meer in staat is om zelf alarm 'te slaan'. Daar komt het passieve alarm om de hoek kijken.

SAFETEL's oplossingen kunnen hoek, beweging en/of val detecteren en bepalen of er wellicht een alarm situatie is. We leveren ook uitvoeringen welke geschikt zijn om in een ATEX (ATmosphères EXplosives) omgeving gebruikt te worden.

Laat u door ons informeren welke het beste bij uw situatie past!